Cookie Consent by TermsFeed
Downloads

Voor deze lessenserie zijn de volgende downloads nodig:

Lessenserie kraam oprichten

Deze lessenserie is bedoeld voor leerjaar 3 van het vak economie & ondernemen. Deze lessenserie is gericht op de basisberoepsgerichte- en kaderberoepsgerichte leerweg.

Voor deze lessenserie is een voorkennis vereist, welke voorkennis dit is kan u bij elk hoofdstuk lezen. Ik zou adviseren om deze lessenserie aan te bieden rond de kerstvakantie van het derde leerjaar. Deze lessenserie is vooral bedoeld om bestaande kennis toe te passen in de praktijk, het gevolg is dat ze de bestaande kennis zullen verdiepen. Daarnaast wordt er in deze lessensserie verwacht dat de leerlingen op zichzelf gaan reflecteren. Uit ervaring blijkt reflecteren erg lastig te zijn voor deze leerlingen maar het hoort wel bij de 21st century skills.

Als docent moet u voorbereidend werk doen. Het is belangrijk dat u als docent een goed doel vindt waarvoor u de kraam kan oprichten. U kan ervoor kiezen om een goed doel te kiezen waar de school zich al voor inzet. Zorg ervoor dat het een goed doel is dat dichtbij de leerlingen ligt, dit zal namelijk de motivatie van de leerlingen verhogen.

Voor het uitvoeren van de lessenserie heeft u ook het leerlingenmateriaal nodig. Bent u benieuwt waarom ik bepaalde keuzes heb gemaakt in deze lessenserie dan kan u deze vinden in het plan van aanpak van deze lessenserie.

Als docent moet u vooral de coachende rol innemen, hoe u deze lessenserie geeft en hoe u de leerlingen begeleid lees je allemaal in deze handleiding.

Succes met het uitvoeren van deze lessenserie!

Deze lessenserie is beschikbaar gesteld door Lieke Espeldoorn, docent aan het Deltion College in Zwolle.